11 Aralık 2008 Perşembe

GELİNLİK SEÇİMİ


Bütün kızlar dünyanın en güzel gelini olmak ister. Düğün günü en çok dikkat çeken kişidir; gelin. Hayatımızda başrolü kaptığımız günlerden biridir...




Genelde her genç kızın gelinlik modeli için bir hayali vardır. Ama vücut tipimize göre seçmemiz/seçmememiz gereken modeller de yok değil. Örneğin eğer hafif göbekli iseniz çan etek şeklinde bir gelinlikle bunu saklamanız kolay olacaktır veya vücut yapınız ince ve uzun ise, kabarık etekli gelinlik modelleri size daha uygun olabilir. Aynı şekilde gelinliği beyaz yerine kırık beyaz veya krem rengi seçmek de daha ince bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Kısa boylu iseniz "V yakalı" veya "V kesimli" gelinlik modelleri, boyun daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Eğer boyunuz yeterince uzunsa, ayakkabılarınızın görünmesini sağlayacak modeller seçmeniz sorun yaratmayacaktır. Bir modele karar vermeden önce gazete bayilerinden rahatlıkla bulabileceğiniz gelinlik dergilerinden fikir alabilirsiniz. Terziniz de size fikir verecektir.



Gelinlik seçiminde özelllikle dikkat etmek gereken birkaç nokta vardır:
* Gelinlik için seçtiğiniz model, kişiliğinizle örtüşmeli,
* Seçtiğiniz aksesuarlar, gelinliğinizin tamamlayıcı unsurları olacaktır,
* Başkası üzerinde gördüğünüz bir gelinlik modelinin sizin üzerinizde aynı şekilde durmayabilir,
* Sade çizgiler taşıyan, şık bir kumaşla çalışılmış gelinlikler her zaman daha zarif görünür.
* Neredeyse bütün bir günü gelinliğinizle geçireceğinizi, onunla yemek yiyip, dans edip, uzun saatler ayakta kalacağınızı unutmayın,
* Seçtiğiniz model, kullanılan kumaşlar ve aksesuarlar ile uyum sağlamalıdır,
* Gelinliği gösteren en önemli nokta kumaşıdır. Her modele, her kumaş yakışmaz. Üst kısmı vücuda oturan, etekleri kabarık modellerde en çok tafta, sert saten, organze ve tül tercih edilir. Daha romantik hatlar taşıyan modeller için ise dantel, krep, şifon ve ince saten daha uygundur.

* Son olarak gelinlik siparişinizi vermeden önce yeterince araştırdığınızda emin olun; Fiyat, kalite, özgürlük, hız vb. öncelikleri belirlemenizin size yarar sağlayacaktır.





Hiç yorum yok: